Geniet van heerlijke Hazelnoot Chocolade Koekjes, erg lekker bij een kop koffie!
Ingrediënten
- 200 gram tarwebloem
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram poedersuiker
- 150 gram koude roomboter
- 1 eidooier
- zout
- pumpkin spice of speculaaskruiden
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram hazelnoot-chocoladepasta
Instructies
Volg de volgende stappen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Rooster de hazelnoten in ongeveer 12 minuten goudbruin.
- Laat de hazelnoten helemaal afkoelen.
- Hak 75 gram hazelnoten zeer fijn. Laat 25 gram noten wat grover, dit is voor bovenop de koekjes.
- Doe de bloem, boter, snuf zout, snuf pumpkin spice of speculaaskruiden, eidooier, poedersuiker en 75 gram fijngehakte hazelnoten in een kom en kneed er een samenhangend, glad deeg van.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Leg het deeg voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
- Steek zoveel mogelijk vormpjes uit het deeg.
- Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen.
- Verdeel de hazelnoot-chocoladepasta over de helft van de koekjes.
- Leg de andere helft van de koekjes er op en druk ze voorzichtig aan.
- Breek of hak de pure chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade.
- Dompel de koekjes voor de helft in de chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Strooi de hazelnoten over de chocolade.
- Laat de chocolade uitharden.
Tijd om te smullen van deze heerlijke koekjes!