Ingrediënten voor circa 10 pancakes
- 1 espresso
- 200 gram bloem
- 200 ml volle melk
- 25 gram roomboter
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- boter om in te bakken
- toppings naar keuze zoals kaneel of chocopasta
Bereidingswijze koffie pancakes
- Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron.
- Klop het ei in een mengkom en voeg vervolgens de melk, espresso en gesmolten boter hieraan toe.
- Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het snufje zout. Voeg het mengsel uit stap 2 hieraan toe en mix dit goed. Laat het beslag een kwartier rusten en begin dan met het bakken van de pancakes.
- Begin met het bakken van de pancakes. Hou hierbij rekening dat het gaat om pancakes dus verdeel het beslag niet over de gehele pan.
- Verhit wat boter in een koekenpan op halfhoog vuur.
- Voeg hier 1 soeplepel beslag aan toe.
- Draai de pancake om zodra er belletjes ontstaan.
- Herhaal dit proces met het resterende beslag.
- Serveer de pancakes met een topping naar keuze.
Veel bakplezier!